Megérkezett a gyülekezethez a Magyarok Kenyere


 Antal Tímea, a Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány elnöke vasárnap személyesen hozta el a templomunkhoz a magyarlakta Kárpát-medencében aratott búzából készült lisztet, és a parajdi sót, amiből a gyülekezet a karácsonyi Úrvacsorára elkészíti a kenyeret, amelyet Jézus áldozatának jelképeként, hitünk és szokásaink szerint megtörünk és elfogyasztunk.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl.

Köszönjük Antal Tímeának ezt a különleges ajándékot.



Az elkészült kenyér:






Bátori Zoltán, a gyülekezet lelkésze szerepelt az Antal Tímea által létre hozott Trianon megemlékezésen 2019-ben, a trianoni békekötés és országcsonkítás századik évfordulója alkalmából. Antal Tímea elismerését és köszönetét nyilvánította Bátori Zoltánnak a részvételéért, és átadta a Magyar Kálvária című DVD-t, a megemlékezés rögzített felvételét.





Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések