2019. május 19. - JÓTÉKONYSÁGI KONCERT a szalárdi (Maros megye) gyermektábor támogatására

Gyülekezetünk rendszeresen szervez Jótékonysági koncertet a magyar diaszpórában működő rászoruló gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatására.

Idén május 19-én kerül megrendezésre a Jótékoysági koncertünk, aminek a teljes bevételét a Romániában működő Telefonos Szeretetszogálat által szervezett gyerek nyári tábor támogatására szánjuk.

PROGRAM:

11:00 - 12:00 Ünnepi Istentisztelet
12:30 -  2:00 Ebéd, kellemes zene, baráti együttlét.
2:00-tól  Kimpian Aurel (zongor művész) és Barranca Marni (hárfaművész) és meglepetés fellépők koncertje

Ebéd és koncert $20
A teljes bevételt az Erdélyi Telefonos Szeretetszolgálat XI. Ingyenes gyermektábor javára szánjuk! Felülfizetést a Szeretetszolgálat nevében köszönettel elfogadunk.

... olyan szegény gyermekek számára, akik egyetlen táborban, kiránduláson sem vett részt a nyári szünidőben ...

Amennyiben nem tud eljönni, de szeretné támogatni a gyermekeket, adományát elküldheti postán a címünkre. Jelezze, hogy az adományt a "Gyermektábor javára" szánja!

Köszönjük szíves támogatását!

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Kérjük, jöjjön el a Jótékonysági koncertünkre és adományával járuljon hozzá a gyerektábor megvalósításához.

Sajó Norbertnek, a Telefonos Szeretetszolgálat alapítójának levele:

Tisztelt Gyülekezet, kedves Los Angeles-i magyar református testvéreink!


A Telefonos Szeretetszolgálat idén májusban lett tíz éves. A munka szükségessége évről-évre nő, hiszen a jólétet mímelő társadalmunkban elesett embertársaink egyre inkább segítségre szorulnak. Több ízben kellett tartós élelemmel, ivóvízzel (!), pelenkával, gyógyászati eszközzel segítenünk. Minden esetben a kérések és felajánlások telefonon keresztül futottak be hozzánk.

A szociális háló másik hiányossága az is, hogy a betegek és a hozzátartozók kénytelenek az utcáról, autóból, motelből végigjárni az akár többnaposra is elhúzódó orvosi kezeléseket, hiszen a beutalás nem minden beavatkozással jár együtt és a motelt nem engedheti meg mindenki magának. Az előző két évben Marosvásárhelyen és Kolozsváron is létrehoztunk egy-egy Menedékszobát, amely tulajdonképpen ingyenes szállás betegeknek és hozzátartozóknak. Ezek fenntartását nagy mértékben a kolozsvári és marosvásárhelyi magyar közösség vállalta magára.

A kéréseket és a felajánlásokat minden esetben telefonon keresztül fogadjuk Marosvásárhelyen és Kolozsváron.

Már az elindulás évében megszületett annak az igénye, hogy kilépjünk a telefonkészülék mögül és valamilyen eseményt szervezve találkozhassunk a város lakóival! Erre jó alkalom az Adventi szeretetvendégség, amelynek keretében tíz éve terítünk 450 rászoruló és magányos embertársunknak ünnepi asztalt karácsony előtt.

Szintén tíz alkalommal szerveztünk már ingyenes tábort olyan szegény gyermekek számára, akik nem voltak sehol egész nyáron. Éppen ebből a megfontolásból ennek meghirdetését is minden évben augusztusra időzítjük, hiszen igazán ekkora válik nyilvánvalóvá ki az aki tényleg egyetlen táborban, kiránduláson sem vett részt a nyári szünidőben. Mi lehet az oka annak, hogy ezek a 6 és 12 év közötti gyermekek nem részesülnek ebben az egész életüket meghatározó élményben? Családon belüli válás, prostitúció, betegség/műtét amely teljesen leapasztotta a családi pénztárat.

Idén tizenegyedik alkalommal szeretnénk olyan 6 és 12 év közötti, szerény körülmények között élő diákot segíteni, akiknek talán ez a tábor lesz a nyári vakáció egyik legszebb élménye!

A program neve: XI. Ingyenes gyermektábor
Ideje: 2019.08.21-25.
Helyszíne: Szalárd (Maros megye)
Résztvevők száma: 53
Költségvetése: 15.900 lej (300 lej/résztvevő)

Egy kis ízelítő arról, milyen is volt a tavalyi tábor hangulata:



Sajó Norbert, alapító

Asociația SOLIDARIS Egyesület
Telefonos Szeretetszolgálat
540058 Marosvásárhely, Márton Áron u. 19.
Telefonszám: +40 741 55 55 55
E-mail: office@telsz.ro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések