Vasárnap nemzetközi, interkontinentális, interaktív istentiszteletet tartottunk videokonferencia segítségével


Vasárnap internetes videokonferencia segítségével megtartottuk az első online istentiszteletünket. A koronavírus járvány ugyan fizikailag eltávolít minket egymástól, de a modern technológia segít abban, hogy az együttléteink ne szűnjenek meg. A gyülekezet tizenhárom tagja találkozott az interneten és tartottunk istentiszteletet Bátori Zoltán lelkipásztor vezetésével.

A járvány távol tart egymástól, ugyanakkor össze is hoz minket. Az alkalmazott technika lehetővé tette, hogy a Magyarországra költözött gyülekezeti tagjaink is részt tudjanak venni az istentiszteleten, így, talán a világon először, a 94 éve fennálló Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház nemzetközi, interkontinentális, interaktív istentiszteletet tartott.

Az istentisztelet befejezése után együtt maradtunk online, és beszélgetéssel folytattuk az együttlétet, folytatva és kicserélve gondolatainkat az igehirdetésben elhangzott bibliai tanításról, így téve interaktívvá a videokonferenciát.

Köszönet Tai Chen-nek, aki fuvolán, és Mónus Olivérnek, aki zongorán kísérte énekeinket.

Köszönjük mindazoknak, akik vállalták az új technika kezdeti nehézségeivel való megbirkózást és online jelen voltak az összejövetelen. Találkozzunk ismét, jövő vasárnap, és várjuk mindazokat is, akik szeretnének kapcsolódni hozzánk az online térben, hogy együtt lehessünk isten szolgálatában. Az érdeklődők kérjük küldjenek emailt a templom@elsoegyhazla.org címre a technikai részletekkel kapcsolatban.

Az istentiszteleten a Cisco Webex videokonferencia technológiáját használtuk. Köszönjük a Cisco cégnek, hogy lehetőséget biztosít bárki számára, hogy ingyenesen használhassák a videokonferencia szolgáltatásukat.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések