Hálaadási üzenet


 Kedves Barátom, Testvérem!

Elérkezett választott hazánk egyik legkedvesebb ünnepe, a “Hálaadás" ünnepe.

Talán mindannyian tapasztalhattuk, hogy milyen jó érzés kifejezni a hálánkat. Ha azt szívből és gyakran gyakoroljuk, az örömöt szerez nekünk, ami ebben a vírusveszélyes helyzetben igen jó hatással van az immunrendszerünkre, boldogulásunkra. Korábban kiosztottam sokaknak üres jegyzettömböket azzal a kéréssel, hogy minden nap jegyezzük fel az aznap átélt minden jót, amiért hálásak lehetünk. (Ez kiváló forrása lehet "örömhiányos, beteges" állapotunkban boldogításunknak.)

Csak néhány ötlet, amiért hálásak lehetünk: A napfényért, a friss tiszta levegőért, a felüdítő, finom édesvízért, az új nap lehetőségéért, a madárdalért, a fű zöldjéért, Isten képmása-az ember-mosolya fényéért, a társunkért, családunkért, a holnapba vetett reménységünkért, a bűneinket, mulasztásainkat eltörlő Krisztusért, a munkánkért, mely végzésekor értékesnek érezhetjük magunkat, a békességért, a napi kenyérért.... (Folytatnám, de nem lenne vége köszöntőmnek reggelig.) Összefoglalva ezt kérem Pál apostol szavaival: "mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra."

Utoljára, de nem utolsó sorban hadd fejezzem ki hálámat neked, hogy barátom, testvérem vagy! Tudd, hogy én önző ember vagyok s hálámat azért fejezem ki neked, mert az nekem sokkal több jó érzést szerez, mint-talán-neked.

Hadd legyen ez a Hálaadás nap, a boldogságunk kiteljesedésének emléknapja!

Kívánom, hogy ne csak ezen az emléknapon, hanem életed minden napján legyél hálás s ezért boldog!

Krisztus szeretetével Barátod és Testvéred:

Bátori Zoltán
lelkipásztor

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések