Nőnapi köszöntő


 Gyülekezetünk férfitagjai szeretettel köszöntenek minden nőt a gyülekezetben, itthon, otthon és a nagyvilágban!

Március 8-a nőnap. A nőnap azért van, hogy mi, férfiak, közösen megköszöntsük a társainkat, akik a mindennapjainkat könnyebbé, és sokszor még boldogabbá is teszik :-)

Ez az az ünnep, amely a nők szerepéről és fontosságáról szól. Mik azok a tulajdonságok, amelyekben a nők jellemzően sokkal többek nálunk, férfiaknál? 

Például abban, hogy több empátia van bennük. A nők általában érzékenyebbek a lelki dolgokra, ami lehetővé teszi számukra, hogy jobban megértsék mások érzéseit és szükségleteit. Talán nehéz végig nézni együtt egy romantikus filmet, amit ők választanak, és talán értetlenül csodálkozunk azon is, hogy miért jó, ha végig lehet sírni az egészet, de ez csak azért van, mert érzik azt is, amit mi fel sem foghatunk. Ők sokkal többet tudnak rólunk, mint mi magunkról, mert ők képesek érezni is minket.

Ha ez nem lenne elég, ott van még a kommunikáció. A nők nyitottabban tudnak kommunikálni, mint a férfiak, ami segíti a kapcsolatok építését és a megértést másokkal. Mi, férfiak szó nélkül is tudnánk egymás mellett létezni, a nők képesek mindig valamiről beszélni. A nők a beszéden keresztül hozzák létre a közösséget, ők az a ragasztó, ami segít minket, férfiakat is összetartani. És ezért nincs is már más dolgunk, csak hallgatni.

Jellemzően női tulajdonság az alkalmazkodás is. A nők hajlamosabbak az elfogadásra. Mi lenne velünk nélkülük, ha nem nyugtatnának minket akkor, amikor éppen mindenáron el akarjuk magyarázni a másik sofőrnek azt, hogy hová menjen ahelyett, hogy elénk jön az úton, és ezzel megmentenek minket magunktól, hogy valami még nagyobb butaságot csináljunk. Nem is csoda, hogy általában túlélnek minket.

És az intuíció is olyan tulajdonság, amiben jobbak nálunk. A nők gyakrabban bíznak a megérzéseikben, ami segíthet nekik a helyes döntések meghozatalában. Az, hogy az intuíció valóban jól működik a nőknél már abból is látszik, hogy milyen helyesen döntöttek, amikor éppen minket választottak párjuknak.

A nők megmutatják nekünk, hogy az érzékenység, az empátia, az odafigyelés azok a tulajdonságok, amelyek valóban fontosak az életben. Ők azok, akik megtanítják nekünk, hogy hogyan kell együtt élni, hogyan kell támogatni egymást, és hogyan kell szeretni és elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagyunk. Ha nem lennétek közöttünk, mi, férfiak sem létezhetnénk, mert már rég kiirtottuk volna egymást.

Ezért a férfiaktól köszönet jár azoknak a nőknek, akik hűséges társaink, és akik szeretettel gondoskodnak rólunk minden nap. Köszönjük, hogy mellettünk álltok a jó és rossz időkben egyaránt, és hogy olyan biztonságot adtok nekünk, amelyre mindannyiunknak szüksége van.

Tiszteljük és becsüljük őket,
Szeretettel forduljunk hozzájuk,
Mert a világ szépségét és jóságát
Az ő szeretetükben megtaláljuk.

Fogadjátok szeretettel az elismerésünk jelét, a rózsákat! 

Boldog Nőnapot! 


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések