Mission: Erdélyi Telefonos Szeretetszolgálat - Hálaadás, imakérés

2019. május 19-én tartottuk meg az idei jótékonysági célokat szolgáló rendezvényünket. A teljes bevételt az Erdélyi Telefonos Szeretetszolgálat XI. Ingyenes gyermektábor javára ajánlottuk fel.


Ez úton közöljük Sajó Norbertnek, a Telefonos Szeretetszolgálat alapítójának hálaadó levelét:

Tisztelt Elöljárók, kedves Gyülekezet!


Csodás évet zárunk a Telefonos Szeretetszolgálatban. Azért is érzem a szükségét annak, hogy megosszam Önökkel, mert nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért. Óriási segítség voltak számunkra a XI. Gyermektábor megszervezésében.

A 95 %-ban helyi forrásokra támaszkodó szervezetünk számára óriási megtiszteltetés valahányszor az ország határain kívülről érkezik a segítség. Valóságos csoda!

Valóban szép év lezárására készülünk. Merész nagy terveket indítottunk el:

- Kiskalapács-program: kisebb-nagyobb házkörüli javítások és szerelések idős embertársainknál. Ezzel a feladattal amúgy egy börtönből és alkoholtól szabadult testvérünket bíztuk meg, aki rendkívül jó lelkiismerettel és hittel végzi a szolgálatot!

- XI. Adventi Szeretetvendégség: 200 személy számára szeretnénk asztalt teríteni advent II. hetében. Jó lehetőség ez már 11. alkalommal arra, hogy szegény és gazdag, hajléktalan és elöljáró, magányos és nagycsaládos egy asztalhoz üljön és együtt vacsorázzon.

- Erdélyi Népfőiskola: 20 erdélyi magyar értelmiségivel karöltve szeretnénk az emberek gondolkodására is hatni. Erre szemeltünk ki egy vidéki telket, amelyre mindeddig 13.000 eurót össze is sikerült gyűjtenünk a 15.000 euróból. Bízunk benne, hogy a maradék 2.000 euró is meglesz december 15-ig. (Kérjük a Gyülekezet imáit erre a szándékunkra, már csak azért is, mert ezen a telken szeretnénk ezentúl a nyári táborainkat is megszervezni!)

- Menedékszoba – Kolozsváron is! Marosvásárhelyen már két éve biztosítunk ingyenes szállást a városba érkező kezelésre váró betegeknek és hozzátartozóiknak. Támogatóink a sikeren felbuzdulva újabb lehetőséget adtak arra, hogy Kolozsváron is létrehozzunk egy menedékszobát. Éppen ma volt az a pillanat, amikor az érkező vendégnek a szoba kulcsait Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere adta át.

A fentebb felsoroltak csupán töredéke mindannak, amit Isten az idén bízott ránk, hiszen a Telefonos Szeretetszolgálatról még nem is beszéltem, aminek szintén izgalmas továbblépési lehetőségei vannak: éppen azt készítjük elő, hogy 2021-től -Isten segedelmével- éjjel nappali szolgálatot teljesíthessünk!

Köszönjük szépen, hogy munkánkat anyagiakkal is támogatták, most pedig arra kérjük a Gyülekezetet, hogy hordozza imáiban az előttünk álló hetek terhét, hogy senkinek adósai ne maradjunk! Sőt, szeretnénk mindazok javára lenni, akiket Isten ránk bízott!

Áldott adventet kívánva,

Marosvásárhely, 2019.11.25.

Sajó Norbert,
alapító


A Los Angeles-i Első Magyar Református Egyház gyülekezete további sok erőt és sikert kíván a Szeretetszolgálat munkájához.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések